Geschiedenis

Gemengd koor Floraklanken telt zo’n 25 enthousiaste amateur zangers. De leden komen uit Bovenkarspel en omgeving.
De wekelijkse repetitie is op donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur.

Het repetitieadres is:
Nassaugebouw naast de ijsbaan
Nassaupark 4
Bovenkarspel

Geschiedenis:
Op 31 oktober 1974 is tijdens een oprichtingsvergadering het koor ontstaan. Het bestuur zocht een naam die iets met Bovenkarspel te maken had. En omdat Bovenkarspel beroemd was door de Westfriese Flora is het koor Floraklanken gaan heten.

De eerste dirigent was Gerhard Wielakker. Daarna heeft Arie Vlam hem in 1976 tijdelijk vervangen.
In januari 1977 is Arnold Bakker aangetrokken als dirigent en hij is bijna veertig jaar verbonden geweest aan Floraklanken, tot half april 2016. Arnold Bakker en Floraklanken hebben samen geschiedenis gemaakt. Het repertoire bestond in het begin uit kleine korte werkjes maar al gauw begon Arnold Bakker grotere werken in te studeren en met succes. Floraklanken zingt een gevarieerd repertoire, van barok tot romantiek.

Sinds september 2020 staat het koor onder de bezielende leiding van Ike Wolters.
Voor Ike is het altijd weer een uitdaging om amateurzangers te enthousiasmeren en samen met hen het maximale te bereiken.

De koorleden delen al ruim vijfenveertig jaar lief en leed, bieden elkaar en het bestuur/de commissies de helpende hand bij het organiseren van concerten, feestavonden, bezoek aan het concertgebouw e.d.
Een goede samenwerking met de dirigent, betrokkenheid bij elkaar, de wil tot inzet, dat alles maakt van Floraklanken een hecht koor.