Gastenboek


 Naam *
 E-mail
 Website
 Bericht *
* Verplicht

Anti-spam maatregel
Gelieve de tekst/cijfer-combinatie in het veld in te geven.
captcha

(256)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
<
(6) J. Jansen
ma, 2 juli 2012 20:11:00

Wat ben ik blij met het website-onderdeel "oefenpartijen". Ik verwijs de leden van zangvereniging Harmonie in Middenbeemster graag naar jullie site teneinde muziek in te studeren die jullie al gezongen hebben.

Hartelijk dank!

(5) Hans
wo, 9 mei 2012 21:57:00

ik zocht naar waar mirjams siegegesang over gaat en trof warempel het oefenmateriaal aan. Overdonderend. Dus kijken wat dat is Floraklanken. Jammer dat Bovenkarspel zover van Amersfoort is. Ik zing nu o.a. bij Cantate Deo. Wij gaan Mirjams Siegegesang binnenkort uitvoeren. Jullie oefenmateriaal kan mij daarbij goed helpen. Veel succes verder. Als we nog eens naar West Friesland verhuizen wil ik wel eens een avondje komen luisteren.
En alvast bedankt
Hans de Ridder

(4) Kees Kager
vr, 28 augustus 2009 20:09:00

De koorzangers’ van Kees Kager


Vraag er in een willekeurig gezelschap naar
en de koren vliegen je om de oren. Jazzkoren,
vrouwenkoren, smartlappenkoren, popkoren,
projectkoren, kerkkoren, grootkoren, oratoriumkoren. Maar op zich is houden
van muziek al genoeg om te kunnen genieten
van ‘De koorzangers’ van Kees Kager. Het is
de tweede roman van deze schrijver uit de
kop van Noord-Holland. Het is een vuistdik
boek waarin koristen veel zullen herkennen.
Wat te denken van repertoirekeuze, streven
naar kwaliteit of zingen voor de lol, de eisen aan een dirigent, opbloeiende relaties op het koor, stemoefeningen, wie mag de solo’s zingen?, de zenuwen voor de uitvoering, de dresscode, de stemtest, de lief- & leedpot.

Gerard Dekker, de hoofdpersoon uit ‘De koorzangers’ wordt lid van het Gregoriuskoor. Hij beleeft het zingen als pure ontspanning. De muziek, de gemeenschapszin, de gedrevenheid van de dirigent maken indruk op hem. Gerard beleeft de jaarcyclus op het koor en geniet er meer van dan hij ooit had kunnen vermoeden.

Maar in ‘De koorzangers’ komt nog een ander thema aan de orde. Gerard Dekker is namelijk leraar op het ROC Perspectief College. Hij heeft zijn handen vol aan een groep probleemjongeren. Vooral de komst van Pita brengt veel onrust met zich mee. Hij is op proefverlof vrij uit de jeugdgevangenis, maar kan de vrijheid totaal niet aan. Hij glijdt al snel weer af naar het criminele milieu.

De werelden van de school en het koor gaan voor Gerard Dekker door elkaar lopen, als na een repetitie van het koor de jonge sopraan Desiree hem te hulp roept. Zij is in de greep van zijn leerling Pita die haar loverboy blijkt te zijn. De lezer zij gewaarschuwd. Naast liefdesscènes bevat ‘De koorzangers’ ook gruwelscènes, want de criminele bazen intimideren hun knecht Pita en gaan geweld bepaald niet uit de weg.

‘De koorzangers’ van Kees Kager, 480 pag., 19.90 euro, Uitgeverij Gopher, ISBN 9789051796599.

(3) Marja
do, 24 april 2008 19:28:00

Adinda,
Wat heb ik heerlijk gezongen met het oefenmateriaal. Dankjewel voor al dit werk.
MArja

(2) Jan Steltenpool
ma, 27 augustus 2007 17:34:00

Beste Adinda,
2 dingetjes:
1. In het Requiem van Cherubini nr 1 in het Kyrie wordt in het 2e systeem op blz. 9 v.a. maat 111 t/m 115 de bas partij niet aangegeven. Of zie/hoor ik ietsover het hoofd?
2. Ik zie nog niet het stuk van de poolse dirigent. Ik ga plm. 10 september naar Frankrijk, dan zou ik het graag meenemen, zodat ik daar wat kan oefenen, tussen de andere dingen door. Kan dat nog voor die tijd?
Vriendelijke groeten,
Jan Steltenpool

(1) Borys & Dorota
di, 22 augustus 2006 15:22:00

Thank you very much for a very nice evening that we spent with you and your music in Bovenkarspel. We wish you a lot of success on concertos for big audience. Lot of greetings from Borys and Dorota from Poland!!!

<